Ligplaatsen

Ligplaatsen in Nieuw Amsterdam

1unspecified
In Nieuw Amsterdam zijn twee stukken oever met ligplaatsen in het beheer van de vereniging. De eerste strook van 250 meter ligt dicht bij de dorpskern aan de zuidzijde van De Vaart (van km 53.066 tot km 53.316).
Een tweede strook van ongeveer 200 meter bevindt zich tussen km 53.560 en km 53.760. Hier is tevens een watertappunt en een stroomvoorziening aangelegd. In totaal dus zo’n 450 meter. De breedte van de door ons beheerde oeverstrook is 1 meter.

Ligplaatsen in Klazienaveen.

Varend vanaf Erica zijn onze ligplaatsen in Klazienaveen direkt na de afslag “Bladderwijk”/Oranjesluis aanunspecified8lybsvei bakboordswal te vinden. Dit gedeelte van de Verlengde Hoogeveensche Vaart heet nu het “van Echtenskanaal”. Oorspronkelijk liep dit kanaal door Klazienaveen via Zwartemeer naar Duitsland, waar het aansloot op het Nord-Sud Kanal. In de jaren ’70 van de vorige eeuw is het Van Echtenskanaal in het centrum van Klazienaveen gedempt.

De oevers aan het Van Echtenskanaal zijn in 2006 opgeknapt en er is gedeeltelijk een nieuwe betonnen beschoeiing geplaatst. Daarbij is rekening gehouden met de toekomstige ligplaatsen. Tevens is er een steiger langs een deel van de oever gebouwd. Deze heeft een lengte van ongeveer 100 meter en zo is ruim 200 meter aan ligplaatsen beschikbaar gekomen voor de vereniging. Op de steiger is een elektra kast aanwezig. Het kanaal richting Klazienaveen is in 2009 uitgebaggerd tot een diepte van zo’n 1.80 mtr. (midden vaarwater) tot +/- 1.00 mtr aan de kant.

In 2016 is de oever voorzien van Stelcon platen om de toegankelijkheid te verbeteren.